A început minivacanța de 1 Mai și de Paște, iar zeci de mii de oameni au ajuns deja pe litoral pentru a profita de aceste zile.
Prețurile sunt, însă, destul de piperate în localurile de la malul mării, așa cum era, de altfel, de așteptat.
Și nu vorbim aici doar despre mâncare, ci și despre băuturi, atât alcoolice, cât și non-alcoolice.
Spre exemplu, la un local de la malul mării, o bere la draught costă între 16 și 24 de lei, în timp ce o bere la sticlă costă între 13 și 17 lei.
Când vine vorba despre vinuri, însă, turiștii trebuie să scoată destul de mulți bani din buzunar.
Astfel, cea mai ieftină sticlă de vin costă, în localul respectiv, 80 de lei, însă prețurile ajung și la 300 de lei pe sticlă.
Prețurile sunt foarte mari, atât când vine vorba despre mâncare, cât și despre băutură.
Spre exemplu, patru persoane au plătit, la un restaurant din portul Tomis, un preț uriaș.
Astfel, pentru o porție de piept de pui cu cartofi prăjiți, o porție de piept de pui cu sos gorgnozola, o pizza și o porție de coaste de porc, la care se adaugă și băutura, cele patru persoane au plătit nu mai puțin de 294 de lei. Citește mai mult…
Sursă imagini: GÂNDUL